Karbonader med helstekte poteter og glaserte gulrøtter

Karbonader med helstekte poteter og glaserte gulrøtter

4.13 (139)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • honning
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
Poteter
350 g
Extra virgin olivenolje
2 ss
Pepper
Soyasaus
2 ss
Gulrøtter
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Honning
2 ss
Smør
2 ss
Salt
Kruspersille
½ pakke
Karbonader
450 g
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjysaus
1 pakke
Foxy Lady-sennep
½ beger
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv litt sitronskall over gulrøtter og brokkoli når du tilsetter smør og honning.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til gulrøtter og en til brokkoli.
Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Om de er store, del dem i to for å korte ned på steketiden. Drypp over olivenolje og krydre med pepper. Sett formen i ovnen og stek potetene i omtrent 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og trykk potetene litt flate. Drypp over soyasaus og sett formen tilbake i ovnen. Stek potetene til de er møre, gylne og litt sprø i kantene. Det tar omtrent 10–15 minutter til.
Skrell gulrøttene og kutt dem i staver. Del brokkolien i buketter og hakk persille. Kok gulrøtter og brokkoli nesten møre, i omtrent 4–5 minutter. Sil av vannet og ha grønnsakene tilbake i kjelen sammen med smør og honning. Om du ikke har honning, kan du bruke sukker (se tips). La grønnsakene surre forsiktig på svak varme til smøret og honningen har satt seg godt rundt dem. Smak til med hakket persille, salt og pepper.
Ha karbonadene i en varm stekepanne med olje. Stek karbonadene til de er gjennomvarme.
Varm sausen forsiktig i en kjele under omrøring. Smak til med ønsket mengde sennep. Eventuelt kan du varme sausen i stekepannen sammen med karbonadene.
Server karbonader med helstekte poteter, glaserte gulrøtter, brokkoli og sennepsjy.
God middag!