Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
20-30

Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Jasminris

Jasminris
135 g

Koreanske kyllingvinger

honning
Honning
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Mango- og pak choysalat

lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
mango
Mango
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts

Topping

vårløk
Vårløk
½ pakke
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
½ pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1194 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til salaten med litt fiskesaus og/eller soyasaus om du har det på lur. Du kan også steke eller dampe pak choyen, hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Koreanske kyllingvinger: Bland honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en skål. Fordel kyllingvingene på et stekebrett dekket med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Vend om og fordel kyllingen utover stekebrettet underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
  4. Mango- og pak choysalat: Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
  5. Mango- og pak choysalat, fortsettelse: Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
  6. Topping: Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen.