Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat
20-30

Koreanske kyllingvinger i spicy ingefærsaus med jasminris og mango- og pak choysalat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Koreanske kyllingvinger

honning
Honning
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
Konfiterte kyllingvinger med koreansk barbecue
650 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke

Mango- og pak choysalat

lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
mango
Mango
1 stk
pak choy
Pak choy
1 stk
vårløk
Vårløk
½ pakke
Sukker
1 ts

Topping

vårløk
Vårløk
½ pakke
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1193 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 104 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Wok eller damp pak choyen hvis du heller ønsker det.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Koreanske kyllingvinger: Legg pakken med kyllingvingene i en bolle med lunkent vann i omtrent 5 minutter. Trykk kyllingvingene forsiktig fra hverandre i pakken før du åpner den. Varm honningen, teriyakisausen og halvparten av ingefærblandingen i en liten kjele. Fordel kyllingvingene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn ingefærsausen. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter. Snu på kyllingen underveis, for et jevnere resultat. Strø sesamfrøene over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.  
  4. Mango- og pak choysalat: Del limen i to. Bland saften fra den halve limen, resten av ingefærblandingen, litt salt og 1 ts sukker i en salatbolle. Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyen i seks båter. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. 
  5. Mango- og pak choysalat, fortsettelse: Bland mangoen, pak choyen og vårløken med dressingen i salatbollen. La salaten trekke frem til servering.
  6. Topping: Skyll og kutt resten av vårløken i tynne skiver. Kutt limen i båter. Topp retten med vårløken, saften fra limen, de hakkede peanøttene og srirachasausen.