Røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli

Røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
1 stk
Vann
2 dl
Oksebuljong
1 pakke
Lys sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Røkt svinekam uten ben
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt sitronsaft.

Kok potetene i en kjele med vann (ha i litt ekstra vann til grønnsakene senere i oppskriften) i ca 20–25 minutter.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver.
Kok opp vann sammen med oksebuljongen, den lyse sennepen og den grove sennepen. Ha i matfløten når det koker og la det småkoke i ca 3–4 minutter. Smak til med litt salt og pepper. Rør masisstivelsen ut i 3–4 ss vann. Tilsett maisstivelsen under omrøring mens sausen koker til ønsket tykkelse. Hold sausen varm frem til servering.
Kok brokkolien og gulrøttene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek svinekjøttet i ca 2–3 minutter på hver side. Ha smør i pannen det siste minuttet av steketiden.
Server røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli.
God middag!