Vietnamesisk burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat og jasminris
20-30
Laktosefri

Vietnamesisk burrito med svinedeig, koriander- og gulrotsalat og jasminris

Krydret kjøttdeig, søt mango og frisk ingefær. Her får du den velkjente mexikanske burritoen med en vietnamesisk vri.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • honning
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
65 g

Koriander- og gulrotsalat

ingefær
Ingefær
½ bit
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
½ stk

Tilbehør

mango
Mango
½ stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
tortillalefser
Tortillalefser (Hvete)
4 stk

Svinedeig

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kjøttdeig av svin
Kjøttdeig av svin
350 g
ingefær
Ingefær
½ bit
lime
Lime
½ stk
srirachasaus
Srirachasaus
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Honning
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 854 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere risen ved siden av retten, eller blande den med koriander- og gulrotsalaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Jasminris: Kok risen som anvist på pakken. 
  3. Koriander- og gulrotsalat: Skrell og finriv hele ingefæren på et rivjern. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Ha gulrøttene, korianderen og halvparten av ingefæren i en bolle. Skyll limen godt, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Del limen i to. Ha saften fra halve limen og litt av skallet i bollen, og krydre med salt og pepper.
  4. Tilbehør: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll salaten. Pakk lefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter.
  5. Svinedeig: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinedeigen i omtrent 4 minutter, og del den i mindre biter.
  6. Svinedeig, fortsettelse: Tilsett sjalottløken, hvitløken og resten av den revne ingefæren. Stek videre i 2 minutter. Press over resten av saften fra resten av limen. Tilsett 1 ss soyasaus, ½ ss honning, ønsket mengde av srirachasausen og litt salt. Stek det hele i 2 minutter, mens du blander godt. Bland den kokte risen med svinedeigen. 
  7. Servering: Fyll de varme tortillalefsene med svin- og risblandingen, gulrotsalaten, salaten og mangoen, og rull sammen.