Ovnsbakt torsk med stekt fullkornsris og lime- og soyadressing
20-30

Ovnsbakt torsk med stekt fullkornsris og lime- og soyadressing

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • fisk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • soyasaus
  • sukker
  • salt
  • pepper

Stekt fullkornsris

Fullkornsris
135 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
grønne erter
Grønne erter
1 pakke
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
1 ss

Ovnsbakt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Lime- og soyadressing

lime
Lime
1 stk
meksikansk grillkrydder
Meksikansk grillkrydder (Sulfitt)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
4 ss
Sukker
1 ts
Olje
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 545 kcal
  • Fett 10 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere risen og grønnsakene hver for seg, om du heller vil det. Da steker du kun grønnsakene i stekepannen i 5–8 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
  2. Stekt fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene og løken i små terninger. 
  3. Ovnsbakt torsk: Skyll og tørk fisken. Legg fisken over i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.  
  4. Lime- og soyadressing: Del limen i to. Bland 4 ss soyasaus, saften fra limen, det meksikanske grillkrydderet, 1 ts sukker og 2 ss olje i en serveringsskål. Krydre med litt pepper. 
  5. Stekt fullkornsris, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, løken og ertene i 3–4 minutter under omrøring, til de er lett gylne. Tilsett den ferdigkokte risen, og stek det hele videre i 3–4 minutter. Hell over 1 ss soyasaus, og ta pannen av varmen.
  6. God middag! 
  1. Torsk: 125 g Stekt ris: 300 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).