Roede
Laktosefri
Glutenfri
Ovnsbakt torsk med stekt fullkornsris og lime- og soyadressing
3.68 (63)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Grønne erter
1 pakke
Olje
1 ts
Soyasaus
1 ss
Torskefilet
325 g
Lime
1 stk
Mexican BBQ
1 pakke
Soyasaus
4 ss
Sukker
1 ts
Olje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 545 kcal
- Fett: 10 g
- Karbohydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere risen og grønnsakene hver for seg, om du heller vil det. Da steker du kun grønnsakene i stekepannen i 5–8 minutter.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene og løken i små terninger.
Skyll og tørk fisken. Legg fisken over i en ildfast form, og krydre med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Del limen i to. Bland 4 ss soyasaus, saften fra limen, det meksikanske grillkrydderet, 1 ts sukker og 2 ss olje i en serveringsskål. Krydre med litt pepper.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulrøttene, løken og ertene i 3–4 minutter under omrøring, til de er lett gylne. Tilsett den ferdigkokte risen, og stek det hele videre i 3–4 minutter. Hell over 1 ss soyasaus, og ta pannen av varmen.
God middag!
125 g Stekt ris: 300 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!