Kveite med fennikel, gulrot og brunet kaperssmør
Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Salt
Fennikel
1 stk
Gulrot
1 stk
Romanesco
1 stk
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Salt
Kveiteskiver
500 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Sjalottløk
1 stk
Smør
2–4 ss
Kapers
½ glass
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å få mer sødme i de bakte grønnsakene, kan du tilsette litt honning. Tilsett gjerne ferske urter i kaperssmøret for mer smak.
Sett ovnen på 200 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Kok opp poteter i lettsaltet vann og la dem trekke til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Vask fennikel og skrell gulrot. Del fennikel i båter, gulrot i skiver og romanesco i små buketter. Legg grønnsakene over i en ildfast form eller aluminiumsform. Ha over ferskpresset appelsin, sitronsaft, salt og pepper. Sett formen i ovnen eller på grillen, og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Når potetene trekker og grønnsakene bakes, kan du starte på fisken. Ta fisken ut av pakken og skyll den i kaldt vann. Tørk av fisken med papir og legg den over på en tallerken. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje og stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Løft fiskestykkene over på en tallerken når de er ferdige. Om du griller, legg fisken på aluminiumsfolie og grill på direkte varme.
Kutt sjalottløk i skiver og ha den over i samme stekepanne som du stekte fisken i. Stek løken gyllen på medium varme. Tilsett smør og la det bli lett brunet. Grovhakk kapers og ha det i pannen sammen med sitronsaft.
Server stekt kveite med kokte poteter, bakte grønnsaker og brunet kaperssmør.
God middag!