25-35
Vegetar
Risotto med stekt jordskokk og aromasopp, syltet rødløk og gremolata pangrattato
Deilig kremet risotto med smak av steinsopp, servert med smørstekt jordskokk og en sprø og aromatisk brødtopping.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Risotto
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Steinsoppulver
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Vann
4–5 dl
Gremolata pangrattato
Panering
75 g
Sitron
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
1 stk
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Stekt jordskokk og aromasopp
Aromasopp
100 g
Jordskokk
250 g
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Til servering
Syltet rødløk
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 648 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 111 g
- Protein 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server en frisk salat til risottoen, hvis du ønsker det.
- Risotto: Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken og risottorisen i 1–2 minutter, til det er blankt. Tilsett grønnsaksbuljongen, steinsoppulveret, 1 ss eddik og 4–5 dl vann. Tilsett mer vann om risottoen blir for tørr, og la den småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom.
- Gremolata pangrattato: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek paneringen i 2–3 minutter, til den er gyllen.
- Gremolata pangrattato, fortsettelse: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skyll og finhakk persillen. Skrell og finhakk hvitløken. Bland den stekte paneringen, persillen, Grande Premium-osten, hvitløken og skallet fra sitronen i en bolle. Krydre med litt salt.
- Stekt jordskokk og aromasopp: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Skyll og børst jordskokkene fri for jord, og kutt dem i terninger.
- Stekt jordskokk og aromasopp, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek jordskokkene i 2–3 minutter. Ha i soppen, og stek videre i 3–4 minutter, eller til jordskokken er mør og soppen er gyllen. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen.
- Servering: Topp risottoen med pangratattoen, og server den syltede rødløken til retten.