Pannestekt kyllingbryst med søtpotetpuré, asparges og kryddersmør

Pannestekt kyllingbryst med søtpotetpuré, asparges og kryddersmør

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Søtpotet
2 stk
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Salt
Kyllingbryst med skinn
420 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Kryddersmør
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Asparges
½–1 bunt
Reddiker
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Litt salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingbrystene og søtpotetene kan også grilles! Grill kyllingbrystene i 4–5 minutter på hver side og la dem hvile i 5–10 minutter før du skjærer dem i skiver. Del søtpotetene i skiver og grill dem til de er gylne og møre.

Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til søtpotet og en til de andre grønnsakene.
Skrell søtpotetene og kutt dem i grove terninger. Kok søtpotetterningene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 10–15 minutter.
Finhakk rødløk. Kutt av de nederste 4–5 cm av aspargesene. Kutt vårløk i grove biter. Del reddiker i to eller fire.
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Stek dem i en forvarmet stekepanne med litt olje. Brun dem på skinnsiden i 4–5 minutter, snu dem og stek videre i 4–5 minutter på den andre siden. Avslutt med å ha i rødløk, kryddersmør og teriyakisaus. Øs sausen over kyllingbrystene. La kyllingen hvile i 5 minutter før du deler den i skiver.
Hell av vannet på søtpotetene. Kjør søtpotet og smør til en fin puré med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om du ikke har stavmikser, kan du mose søtpotetene med en gaffel eller stamper.
Kok asparges, reddiker og vårløk i 2–3 minutter. Hell av vannet.
Server pannestekt kyllingbryst med søtpotetpuré, sommergrønnsaker og kryddersmør.
God middag!