Skinnstekt kyllingbryst med asiatiske grønnsaker, basmatiris og ponzusaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Pak choy
1 stk
Svartkål
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Kyllingbryst
420 g
Ponzusaus
1 pakke
Lime
1 stk
Basmatiris
1 pakke
Koriander
1 bunt
Vårløk
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har det liggende kan du gjerne vende inn litt ristede sesamfrø i grønnsakene. Det er også godt ha litt soya eller hoisin i stekepannen når du steker kyllingen.
Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Kutt enden av pak choyene (dette skal ikke brukes) og kutt resten av den i strimler. Gjør det samme med sortkålen. Kutt vårløken i skiver.
Varm opp en stekepanne med olje til høy varme. Stek kyllingen med skinnsiden ned i ca 2–3 minutter, snu den og stek videre i ca 2 minutter. Ha kyllingen i en ildfast form og krydre med salt og pepper og stek kyllingen videre i ovnen i ca 10–12 minutter.
Kok risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme med litt olje. Stek grønnsakene i ca 2–3 minutter. Tilsett ponzusausen og gi det et raskt oppkok. Smak til med saften fra en halv lime. Kutt resten av limen i båter for servering.
La kyllingen hvile noen minutter etter den er ferdig stekt, og skjær den deretter i tynne skiver.
Finhakk halvparten av korianderen og vend det inn i grønnsakene. Ha resten av korianderen i en skål.
Server skinnstekt kyllingbryst med asiatiske grønnsaker, basmatiris og ponzusaus.
God middag!