Helstekt indrefilet av svin med potetsalat og stekte grønnsaker
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Marinert indrefilet av svin
300 g
Urtemiks
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Tomat
2 stk
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Smør
1 ss
Potetsalat
1 beger
Ajvarsaus
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kjøttet er på sitt tykkeste, og stek det til det har 63 grader i kjernetemperatur. La det hvile opp til 67–70 grader. Ønsker du å korte ned tilberedningstiden kan du dele kjøttet i skiver før du griller det.
Fyr opp grillen.
Bland sammen olje og urtemiks og ha blandingen over kjøttet. Grill kjøttet på direkte varme i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge (se tips). Legg kjøttet over på indirekte varme og la det ligge å kose seg der til det er gjnnomstekt. Det tar omtrent 15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet på forhånd. La kjøttet hvile i 5–10 minutter, og del det opp i fine skiver.
Del tomater og hjertesalat i to, pensle med olje og legg grønnsakene på grillen. Krydre med salt og pepper og ha smør på hjertesalaten ved servering.
Server indrefilet av svin med grillet tomat, hjertesalat, potetsalat og ajvar.
Forvarm en stekepanne til medium varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, til det har fått en fin brunfarge. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek det ferdig i ovnen. Det tar omtrent 15 minutter, men steketiden avhenger av tykkelsen på kjøttet og hvor godt det er brunet på forhånd. La kjøttet hvile i 5–10 minutter, og del det opp i fine skiver. Stek tomatene i ovnen og hjertesalat i stekepannen med smør.
God middag!