Torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål

Torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Dill
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Grov sennep
½–1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Salt
Sommerkål
1 bit
Vann
3 dl
Smør
2–3 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Sitron
½–1 stk
Fiskekryddermiks
1 pose
(Sennep)
Solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det smaker også godt om man ikke blander inn sennep i potetsalaten, da blir det en litt mer klassisk dillpotet.

Kutt potetene i biter på ca 3x3 cm og kok i en kjele med vann i ca 10–12 minutter.
Finhakk dill og rødløken. Bland dill og rødløken sammen med seterrømmen, grov sennep, litt salt, litt pepper i en blandebolle.
Kutt sommerkålen i grove biter og ha i en bolle. Kok opp vann med smør og litt salt.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek fisken i ca 3 minutter, skru ned varmen til middels, tilsett 1 ss smørr og snu fisken. Bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken. Krydre med salt og pepper.
Ha sommerkålen i kjele med vann og smør og ha på lokk. La kålen dampe i ca 2-3 minutter.
Sil vannet av potetene og vend inn dill- og sennepsblandingen.
Server torsk med dill- og sennepskremede poteter og smørdampet sommerkål
God middag!