Grillet halloumi- og baconsalat med couscous og nektarin
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- honning
- kyllingbuljong/vann
- salt
- smør
Couscous
1,5 dl
Kyllingbuljong/vann
2 dl
Smør
1 ss
Rødløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Extra virgin olivenolje
Eplesider-/hvitvinseddik
Salt
Halloumi
250 g
Bacon
100 g
Salt
Rødløk
½ stk
Rødløk
½ stk
Nektarin
1 stk
Mynte
½–1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Extra virgin olivenolje
2–4 ss
Honning
2–3 ss
Eplesider-/hvitvinseddik
2–4 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før du blander i resten av ingrediensene.
Kutt rødløk i strimler og bland den inn i den varme couscousen. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper.
Grill baconskivene i 3–4 minutter på begge sider.
Del halloumiosten i skiver og grill den på direkte varme til den har fått et fint grillmønster. Legg halloumien til side og krydre den med salt og pepper.
Varm forsiktig opp baconskivene i en stekepanne med olje. Når baconet er stekt, stek halloumien i baconfettet i 5–6 minutter.
Skyll nektarinen og del den i båter. Skyll, tørk og riv hjertesalaten i mindre biter. Grovhakk mynte og kutt rødløk i tynne skiver. Bland hjertesalat, nektarin, rødløk og mynte i en salatbolle.
Lag en enkel dressing av olivenolje, honning, eddik, salt og pepper. Visp den sammen eller ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
Server grillet bacon og halloumi med salat og varm couscoussalat. Ha dressingen over rett før servering.
God middag!