Grillet halloumi- og baconsalat med couscous og nektarin

Grillet halloumi- og baconsalat med couscous og nektarin

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eplesider-/hvitvinseddik
    • extra virgin olivenolje
    • honning
    • kyllingbuljong/vann
    • salt
    • smør
    Couscous
    1,5 dl
    Kyllingbuljong/vann
    2 dl
    Smør
    1 ss
    Rødløk
    ½ stk
    Rødløk
    ½ stk
    Extra virgin olivenolje
    Eplesider-/hvitvinseddik
    Salt
    Halloumi
    250 g
    Bacon
    100 g
    Salt
    Rødløk
    ½ stk
    Rødløk
    ½ stk
    Nektarin
    1 stk
    Mynte
    ½–1 pakke
    Hjertesalat
    1 pakke
    Extra virgin olivenolje
    2–4 ss
    Honning
    2–3 ss
    Eplesider-/hvitvinseddik
    2–4 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før du blander i resten av ingrediensene.
    Kutt rødløk i strimler og bland den inn i den varme couscousen. Smak til med olivenolje, eddik, salt og pepper.
    Grill baconskivene i 3–4 minutter på begge sider.
    Del halloumiosten i skiver og grill den på direkte varme til den har fått et fint grillmønster. Legg halloumien til side og krydre den med salt og pepper.
    Varm forsiktig opp baconskivene i en stekepanne med olje. Når baconet er stekt, stek halloumien i baconfettet i 5–6 minutter.
    Skyll nektarinen og del den i båter. Skyll, tørk og riv hjertesalaten i mindre biter. Grovhakk mynte og kutt rødløk i tynne skiver. Bland hjertesalat, nektarin, rødløk og mynte i en salatbolle.
    Lag en enkel dressing av olivenolje, honning, eddik, salt og pepper. Visp den sammen eller ha ingrediensene i et glass med lokk og rist godt.
    Server grillet bacon og halloumi med salat og varm couscoussalat. Ha dressingen over rett før servering.
    God middag!