Bakt kyllinglår med rotgrønnsaker og bearnaise
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Gulrot i staver
1 pakke
Kålrot i staver
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Kyllingoverlår
520 g
Solsikke-/rapsolje
Salt
Potetmos
400 g
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem en ildfast form. Klipp opp posene med gulrot og kålrot. Ha grønnsakene i formen. Ha på 2 ss olje og litt salt og pepper. Bland alt sammen med hendene. Nå er grønnsakene klare for å settes i ovnen.
Sett ovnen på 210 grader varmluft. Ta béarnaisesausen ut av kjøleskapet slik at den får temperert seg.
Ha kålrot og gulrot i en ildfast form, vend inn olje og krydre med salt og pepper. Bak grønnsakene møre i ovnen i omtrent 15–20 minutter.
Ha kyllinglårene i en ildfast form med litt olje. Krydre dem med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Ha potetmosen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lengre tid.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Ha potetmosen over i en serveringbolle.
Server bakte kyllinglår med rotgrønnsaker, potetmos og béarnaise.
God middag!