Urtestekt lyr med knust potet og rustikk agurksalat
Roede

Urtestekt lyr med knust potet og rustikk agurksalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
Poteter
350 g
Margarin
1 ss
Dill
½ pakke
Salt
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Sennepsdressing
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Lyrfilet
450 g
(Fisk)
Salt
Gressløk
½ pakke
Dill
½ pakke
Margarin
2 ss
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Du kan også tilsette litt finhakket løk i de knuste potetene for ekstra smak.

Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kutt agurk i grove biter og rødløk i tynne strimler. Vend inn sennepsdressingen, og la agurksalaten stå og trekke frem til servering.
Skyll og tørk fiskestykkene, og krydre dem med salt og pepper. Finhakk gressløk og dill. Dekk fiskestykkene med urtene.
Stek fisken på medium varme i en stekepanne med margarin i 3–4 minutter på hver side (se tips).
Når potetene er møre, hell av vannet og la dem dampe seg litt tørre. Knus dem grovt og tilsett margarin og dill. Smak til med salt og pepper.
Server urtestekt lyr med knust potet, agurksalat og sitronbåter.
150 g Knust potet: 150 g Agurksalat: 150 g Energiinnhold: ca 340 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!