Karbonader med stekt blomkål og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 0 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Finn frem et skjærebrett og en kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Del løken i to på tvers. Ta av skallet. Kutt løken i båter. Vær forsiktig så du ikke kutter deg, løken kan være litt glatt.
Sett over vann til poteter og kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Varm karbonadene i en stekepanne med olje. Karbonadene skal bli gjennomvarme, og det tar omtrent 3–4 minutter.
Kutt rødløk i tynne båter og blomkål i små buketter. Varm opp en stekepanne med olje og fres løken til den er blank. Tilsett blomkålen og la den steke med i 5 minutter. Ha på smør, salt, pepper og eventuelt honning.
Varm forsiktig opp sausen i en liten kjele.
Server karbonader med stekt blomkål, poteter og brun saus.
«LØK»: Løk brukes til utrolig mange gode matretter. Det finnes mange sorter løk. Noen er milde og andre er sterke i smaken. Fargen varierer også fra fin og lilla til gul, hvit eller grønn. Har du kuttet løk før og begynt å gråte? Det er det mange som gjør, og det er fordi løken gir fra seg en gass når du skjærer i den. Når gassen treffer øynene begynner tårene å trille for å kvitte seg med gassen. Det er ikke noe farlig, bare litt ubehagelig. Men det beste med løken er at den er magisk. Når den er rå er den sterk. Men når du steker den, blir den deilig og søt. Smak på den stekte løken. Hva synes du, er den ikke søt og god?
God middag!