Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Egg
- grillspyd
- salt
Jasminris
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Grønne erter
125 g
Karri
½–1 ts
Salt
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Egg
1 stk
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Salt
Grillspyd
Raita
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak deg frem med krydderet ved å steke en prøvekake. For å spare tid, rull gjerne kjøttdeigen til kjøttboller og stek i ovnen 15minutter på 220 grader.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft hvis du ikke skal grille spydene. Kok ris som anvist på pakken.
Legg grillspydene i vann i 5 minutter. Da vil de ikke ta fyr eller forkulle under stekingen. Dette er spesielt viktig om du vil ta med retten til grillen. (se tips)
Skrell og kutt brokkolistilken i små terninger. Kutt resten av brokkolien i små buketter. Kok opp vann til grønnsakene i en egen kjele og kok brokkoli i 3-4 minutter, og ertene når det er 1-2 minutter igjen. Hell av vannet og vend grønnsakene inn i den ferdig kokte risen sammen med karri. La risen etterdampe i minimum 5 minutter, under lokk. Vend om rett før servering.
Bland kjøttdeig, egg, salt og garam masala. Smak deg frem med krydderet, en hel pose er nok litt sterkt. Se tips. Del deigen i 8–10 emner. Trykk emnene ut på grillspydene med hånden slik at de dekker jevnt nedover.
Stek eller grill kebabspydene på høy temperatur til de er gylne. De er ferdige når det er lett å dra kjøttet av spydet.
Server kjøttspydene med grønnsaksris og raita.
God middag!