Dillstekt ørret med stekte grønnsaker og aioli med lime
Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Sous vide-poteter med skall
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Ørretfilet
400 g
Salt
Dill
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Løvtynn grønnsaksblanding
200 g
Gulrot
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Aioli med lime
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det smaker ekstra godt med litt sesamolje og sweet chili saus i grønnsakene. Potetene kan stekes i litt olje i en stekepanne hvis du heller vil det. Ha gjerne på paprikapulver og kajenne for ekstra smak.
Sett ovnen på 225 grader varmluft.
Legg potetene på et ovnsbrett. Stek dem i ovnen til de er gjennomvarme, omtrent 20–25 minutter.
Finhakk dill og skjær gulrot i tynne staver.
Varm opp en stekepanne med håndtak som tåler å stå i ovnen. Ha olje i pannen og legg i fisken med skinnsiden ned. Skinnstek ørreten i 5–6 minutter på medium høy varme. Trekk pannen av platen, snu filetene og ha på dill, salt og pepper på kjøttsiden. Sett pannen i ovnen og bak fisken til den er ferdig. Du kan velge hvor godt bakt du ønsker den, alt mellom 5 og 10 minutter kan passe.
Du kan også steke ferdig fisken i pannen. Da trenger den 4–5 minutter på kjøttsiden i tillegg til de 5–6 minuttene på skinnsiden. Vent i så fall med å drysse over dill frem til servering.
Når fisken er i ovnen, fres grønnsakene på middels+ varme i en steke- eller wokpanne til de er gylne og møre, men fremdeles med litt bitt. Smak til med salt og pepper.
Server dillstekt ørret med poteter, grønnsaker og kald eller romtemperert aioli.
God middag!