Dillstekt ørret med stekte grønnsaker og aioli med lime

Dillstekt ørret med stekte grønnsaker og aioli med lime

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • solsikke-/rapsolje
    Sous vide-poteter med skall
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Salt
    Ørretfilet
    400 g
    Salt
    Dill
    ½–1 pakke
    Solsikke-/rapsolje
    1–2 ss
    Løvtynn grønnsaksblanding
    200 g
    Gulrot
    1 stk
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Aioli med lime
    1 beger
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Det smaker ekstra godt med litt sesamolje og sweet chili saus i grønnsakene. Potetene kan stekes i litt olje i en stekepanne hvis du heller vil det. Ha gjerne på paprikapulver og kajenne for ekstra smak.

    Sett ovnen på 225 grader varmluft.
    Legg potetene på et ovnsbrett. Stek dem i ovnen til de er gjennomvarme, omtrent 20–25 minutter.
    Finhakk dill og skjær gulrot i tynne staver.
    Varm opp en stekepanne med håndtak som tåler å stå i ovnen. Ha olje i pannen og legg i fisken med skinnsiden ned. Skinnstek ørreten i 5–6 minutter på medium høy varme. Trekk pannen av platen, snu filetene og ha på dill, salt og pepper på kjøttsiden. Sett pannen i ovnen og bak fisken til den er ferdig. Du kan velge hvor godt bakt du ønsker den, alt mellom 5 og 10 minutter kan passe.
    Du kan også steke ferdig fisken i pannen. Da trenger den 4–5 minutter på kjøttsiden i tillegg til de 5–6 minuttene på skinnsiden. Vent i så fall med å drysse over dill frem til servering.
    Når fisken er i ovnen, fres grønnsakene på middels+ varme i en steke- eller wokpanne til de er gylne og møre, men fremdeles med litt bitt. Smak til med salt og pepper.
    Server dillstekt ørret med poteter, grønnsaker og kald eller romtemperert aioli.
    God middag!