Banh mi - grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones
Laktosefri

Banh mi - grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår

syltede grønnsaker og chilimajones
4 (193)
Under 35 min
10 Ingredienser
Dette er en variant av en vietnamesisk sandwich. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og saftig kyllinglår med hoisinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Grove bagetter
1-2 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Gul løk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Chilimajones
⅓ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
900 kcal
Fett:
35 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gulrøttene kan stekes med kyllingen og løken, om du ikke ønsker å sylte dem. Server agurken i staver ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering.
 Kok opp 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker i en liten kjele (se tips). Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Skyll og kutt agurken i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kylllingen i 2–3 minutter på hver side. Tilsett løken mot slutten av steketiden, og stek den sammen med kyllingen til den har fått litt farge. Vend inn hoisinsausen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og pepper.
 Skyll og kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. 
 Fyll bagettene etter eget ønske med de syltede grønnsakene, tomatskivene og kyllingen med hoisinsausen og løken. Topp med saft fra limen og ønsket mengde av srirachasausen og chilimajonesen.
God middag!