25-35
Roede
Laktosefri
Banh mi – grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones
Dette er en Roedevariant av en vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og saftig kyllinglår med hoisinsaus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- gluten,
- soya
Basisvarer
- eplesider-/hvitvinseddik
- vann
- sukker
- olje
- salt
- pepper
Grove bagetter
Grove bagetter (Hvete, Gluten)
1–2 stk
Syltede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Kylliglår i hoisinsaus
Gul løk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Tilbehør
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Chilimajones (Sulfitt, Egg, Sennep)
⅓ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 875 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 107 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bagettene kan byttes ut med kokt ris hvis det frister mer. Gulrøttene kan stekes med kyllingen og løken, om du ikke ønsker å sylte. Server agurken i staver ved siden av.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Grove bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakkene (se tips). Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering.
- Syltede grønnsaker: Kok opp en kjele med 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker. Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt agurken i tynne remser på langs. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
- Kylliglår i hoisinsaus: Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kylllingen i 3–4 minutter, på hver side. Tilsett løken underveis i stekingen, og stek den sammen med kyllingen til den har fått litt farge. Vend inn hoisinsausen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.
- Tilbehør: Kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. Legg limebåtene og tomatskivene på en tallerken.
- Servering: Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, tomatskivene, kyllingkjøttet, hoisinsausen og løken, og topp med saften fra limen, srirachasausen og chilimajonesen.
- Bagett: ½ stk Grønnsaker: 170 g Kylling: 100 g Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 480 kcal.