Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- oksekraft-/buljong
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Penne
250 g
Salt
Sjalottløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Gul paprika
1 stk
Bladpersille
½ pakke
Kjøttdeig av svin og okse
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salsicciakrydder
½ pakke
Oksekraft-/buljong
1 dl
Salt
Parmesan
1 pakke
Pepper
Extra virgin olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta til side litt av kokevannet fra pastaen og bruk det til å justere fuktigheten på retten etter at den er blandet sammen.
Sett over rikelig med lettsaltet vann til pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Hell av vannet når pastaen er ferdig. Ha pastaen tilbake i kjelen og la resten av vannet dampe av.
Kutt sjalottløk i ringer og paprika i terninger. Finhakk persille.
Bland kjøttdeigen sammen med salsicciakrydder, salt og pepper.
Brun kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje. Hakk den opp slik at du får grove kjøttdeigbiter. Stek den gjerne i to til tre omganger. Legg kjøttet over på et fat når det er ferdig brunet.
I samme panne som du stekte kjøttet i, fres løk og paprika på middels pluss varme.
Ha kjøttet tilbake i pannen, bland alt godt sammen og la det surre på lav varme i et par minutter. Tilsett eventuelt litt buljong eller vann hvis du ønsker en mer sausete konsistens. Kok opp og trekk til side.
Bland pastaen med salsicciablandingen fra stekepannen.
Vend godt om, strø over persille og server med parmesan på bordet. Litt nykvernet pepper og en klunk kaldpresset olivenolje er også godt å ha over ved servering.
God middag!