Torsk med urtepoteter, bakte grønnsaker og grillet sitron
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
Urtemarinerte poteter
400 g
Løk
1 stk
Squash
1 stk
Fennikel
1 stk
Rød paprika
1 stk
Torskefilet
375 g
Salt
Sitron
½-1 stk
Bladpersille
½-1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan stekes i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Server litt soyasaus eller en annen saus til.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Legg potetene over i en stor ildfast form, om du griller kan du bruke 2 lag med aluminiumsfolie eller en aluminumsform. Skyll grønnsakene, og del de i jevnstore biter. Vend grønnsakene og sitronsaft inn i potetene. Sett formen i stekeovnen eller legg pakken med på grillen, og bak dette i omtrent 20 minutter.
Skyll fisken og krydre med salt og pepper. Legg fisken inn på grønnsakene og bak fisken i omtrent 10-12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk. Om du griller legger du fisken inn på et ark med auluminiumsfolie. Grill eller stek sitronen.
Skyll persillen, rist av vannet og grovhakk. Strø persillen over retten ved servering.
Server torsk med urtepoteter, bakte grønnsaker og grillet sitron.
God middag!