Kremet tomat- og paprikasuppe med spicy kjøttboller og avokadotoast

Kremet tomat- og paprikasuppe med spicy kjøttboller og avokadotoast

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Piquillos
1 glass
Moste tomater
1 flaske
Vann
3 dl
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
(Laktose)
Kjøttdeig av svin og storfe
350 g
Rød chili
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Salt
Avokado
1 stk
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne avokadokrem og brød hver for seg om ønskelig.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Finhakk løk. Skrell og riv gulroten på et rivjern. Sil av laken på piquillosen og kutt de i terninger.
Varm opp en mellomstor kjele til høy varme med litt olje. Stek grønnsakene i ca 2-3 minutter. Ha i de moste tomatene, vann og la det småkoke i ca 10 minutter.
Stek rundstykkene i ovnen i ca 7-8 minutter.
Finhakk chili og hvitløk.
Ha kjøttdeigen i en blandebolle. Ha i finhakket chili og hvitløk, salt, pepper, 1 ss vann og bland godt sammen. Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Fukt hendene og form små kjøttboller. Stek i stekepannen i ca 2-3 minutter på hver side eller til de er gjennomstekt.
Del avokadoen i to og ta ut stenen. Bruk en spiseskje til å skrape ut avokadokjøttet. Ha det i en bolle og mos sammen med en gaffel. Smak til med olivenolje og litt salt og pepper. Kutt rundstykkene i to og smør avokadoen utover.
Ha seterrømmen i suppen og kok i ca 2 minutter. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt.
God middag!