Røkt svinekam med tomatsalat og søtpotetpuré

Røkt svinekam med tomatsalat og søtpotetpuré

Ny oppskrift
Under 35 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • extra virgin olivenolje
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Søtpotetpuré
    400 g
    Røkt svinekam uten ben
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Salt
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Salt
    Salt
    Grønne bønner
    1 pakke
    Smør
    1 ss
    Tomat
    2 stk
    Rødløk
    1 stk
    Fetaost
    1 pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ovnsbakt feta er nydelig. Pakk fetaosten i folie med hvitløk, rosmarin og timian. Bak i ovnen eller grill på varm grill i 10–20 minutter. Ha gjerne de grønne bønnene med i fetapakken.

    Fyr opp grillen eller sett ovnen på 210 grader varmluft.
    Ha søtpotetpuréen i en kjele og varm forsiktig opp på lav varme. Eventuelt kan du gjøre som beskrevet under. Det er enklere, men vil ta litt lengre tid.
    Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med søtpotetpuré i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell puréen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
    Pensle kotelettene med olje og krydre dem med salt og pepper. Brun dem på begge sider til de er gylne, enten på en varm grill eller i en stekepanne. Stek kotelettene videre i ovn til de er ferdige. Det tar omtrent 6–8 minutter, avhengig av hvor mye de er brunet av.
    Grill kotelettene først på høy varme på begge sider, og la dem deretter ligge på indirekte varme til de er ferdige. Det vil ta omtrent 8 minutter.
    Skyll de grønne bønnene i kaldt vann og ha dem over i pannen som du stekte kotelettene i. Stek dem i en blanding av smør og olje i 4–5 minutter til de er møre og gjennomstekte. Ha på salt og pepper.
    Grill bønnen først på høy varme på begge sider, og la dem deretter ligge på indirekte varme til de er ferdige. Det vil ta omtrent 8 minutter.
    Kutt tomat, rødløk og fetaost i små terninger. Ha olivenolje, balsamico, salt og pepper i et syltetøysglass med lokk. Rist godt og hell dressingen over tomatsalaten.
    Server røkte svinekoteletter med søtpotetpuré, bønner og tomatsalat.
    God middag!