Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Pasta farfalle
150-200 g
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Vann
2 dl
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Baconterninger
200 g
Seterrømme
1 pakke
Salt
Brokkoli
½–1 stk
Salt
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ta vare på litt av pastavannet for å gjøre den kremede sausen litt tynnere om ønskelig.
Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli og blomkåll.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje. Kutt brokkoli i buketter, skrell brokkolistilken og kutt den i staver. Kok brokkoli i pastavannet de siste 3–4 minuttene av koketiden.
Kok opp vann og bland inn buljong. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek til bacon blir sprøtt, tilsett løken og hvitløken på middels varme til det er blankt. Tilsett rømme og ønsket mengde ferdigblandet buljong. La det hele koke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kremet pasta med bacon og brokkoli.
God middag!