Kylling på pinne med helstekte poteter og grillet brokkoli
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Grillspyd (kan sløyfes)
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Oregano
½ pakke
Kyllingfilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Sitruskrydder
1 pakke
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salt
Pepper
Granateple
1 stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Chilimajones
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan fint tilberedes inne. Kyllingen i en stekepanne 3-4 minutter på hver side og sett i ovnen på 210 grader varmluft i 10-15 minutter avhengig av tykkelsen.
Fyr opp grillen og varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, om de er store kan du dele dem i to eller fire for å korte ned steketiden. Ha potetene i en ildfast form, ha på olje og basilikum og oregano. Stek potetene til de er møre, dette tar 20-25 minutter.
Del kyllingen i biter og tre den på grillspyd. Ha på olje og sitruskrydder. Kutt brokkolien i skiver, skrell stilken og kutt den i fire. Del hvitløken i to.
Ta på et forkle, granateplet inneholder mye farge som lett setter seg på klærne. Kutt av topp og bunn på granateplet og del det i to. Hold frukten over en skål og slå den lett med en skje. De røde kjernene vil dette ut. (Blir det mye granateple igjen, sett det kaldt og spis det som snaks). For å slippe at det spruter, kan du gjøre dette inni en brødpose.
Bland sammen yoghurt og chili majones. Eller du kan servere dem hver for seg.
Legg kyllingspydene på grillen og grill dem til de er gyllne og gjennomstekt, dette tar omtrent 10 minutter. Ha olje på brokkolien og grill den 4-5 minutter på hver side, til den er mør. Gni hvitløken på brokkolien og krydre med salt og pepper om ønskelig.
Legg ferdig grillet brokkoli på en tallerken, dryss over granateplekjerner og litt olivenolje. Serveres med kylling på pinne, helstekte poteter og yoghurtdressing.
God middag!