Koreanskinspirert vegetartaco med sprøstekt aubergine, spicy gulrotsalat og aioli
Roede
Laktosefri
Vegetar

Koreanskinspirert vegetartaco med sprøstekt aubergine, spicy gulrotsalat og aioli

Ny oppskrift
Under 45 min
15 Ingredienser
Sprøstekt aubergine får fantastisk konsistens, både sprø og fløyelsmyk. Prøv denne koreanskinspirerte tacoen, kanskje blir det en ny favoritt?

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
Aubergine
1 stk
Egg
1 stk
(Egg)
Panering
75 g
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Hvetemel
2 ss
(Egg, Hvete)
Olje
1 ss
Sjalottløk
1 stk
Syltet ingefær
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Srirachasaus
½ pakke
Lime
1 stk
Aromasopp
100 g
Pak choy
1 stk
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Peanøtter
20–40 g
(Peanøtter, Nøtter)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
603 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
15 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Kutt auberginen i 1–2 cm tykke skiver på langs. Ha 2 ss soyasaus i en skål, og pensle med soyasausen på begge sider. Visp sammen eggene i en liten bolle. Ha paneringen i én bolle og 2 ss hvetemel i en annen. Vend auberginen først i hvetemelet, så i eggene og til slutt i paneringen. 
 Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Kutt ingefæren i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i tynne strimler. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Vend inn ønsket mengde av srirachasausen og litt saft fra limen.
 Rens og kutt soppen i skiver, og pak choyen i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i pak choyen, og stek videre i 2–3 minutter. Krydre med nykvernet pepper og litt salt. Ha grønnsakene over på en tallerken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek auberginen i 3–5 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg den over på en skjærefjøl, og del skivene i strimler.
 Skyll og plukk bladene av salaten. Legg salatbladene og korianderen over på en tallerken.
 Fyll salatbladene med den salaten og auberginen, og topp med korianderen, peanøttene, aiolien, teriyakisausen og resten av srirachasausen.
150 g Salat: 100 g Grønnsaker: 100 g Aioli: 1 ts Teriyakisaus: 1 ts Energiinnhold: ca. 480 kcal. 
God middag!