Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing
20-30
Roede

Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing

Pitabrød er perfekt i en travel hverdag. Vi har fylt dem med saftig kylling og sprø grønnsaker, og med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Kylling

skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
½–1 pakke
Olje
1 ts

Tilbehør

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 654 kcal
  • Fett 12 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
  2. Grønnsaker: Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell sjalottløken, og kutt den og tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken.
  3. Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med pepper og urtemiksen. Legg kyllingen over på en tallerken.
  4. Servering: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter. Fyll de nystekte pitabrødene med grønnsakene og kyllingen, og topp med hvitløksdressingen. 
  1. Kylling: 125 g Pitabrød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).