Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing
20-30
Roede
Glutenfri

Pannestekt laks med agurksalat, poteter og rømmedressing

Pannestekt laks med syrlig agurksalt, kokte poteter og krydret urtedressing er en sunn og god Roedeklassiker.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • margarin
  • salt
  • pepper

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Agurksalat

agurk
Agurk
1 stk
reddiker
Reddiker
1 pakke
Sukker
1 ts
Eplesider-/hvitvinseddik
2 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
300 g
Margarin (Melk)
1 ss

Rømmedressing og tilbehør

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 617 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke laksen i stekeovnen. Ha laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen i ovnen i 10–12 minutter ved 200 grader.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Agurksalat: Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver, eller riv dem på den grove siden av et rivjern. Bland sammen agurken, reddikene, 1 ts sukker, 2 ss eddik, litt salt og pepper i en skål. La agurksalaten stå på benken frem til servering.
  3. Pannestekt laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
  4. Rømmedressing: Bland sammen lettrømmen og kryddermiksen i en serveringsskål.
  5. Tilbehør: Kutt den halve sitronen i båter, og server båtene til retten.
  1. Laks: 125 g Poteter: 150 g Agurksalat: 100 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal.  For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).