Pannestekt laks med asparges og tzatzikirømme
Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Sous vide-poteter
½ pakke
Litt salt
Asparges
1 bunt
Gulrøtter
½–1 pakke
Laksefilet
325 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
2 ss
Salt
Sitron i båter
½ stk
Lettrømme
1 pakke
Tzatzikikrydder
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pass på at du ikke koker aspargesene for lenge, for da mister de både farge, sprøhet og smak. Koketiden avhenger av tykkelsen på aspargesene. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesene i iskaldt vann, eller server dem umiddelbart. Ta vare på litt av tzatzikirømmen til den meksikanske retten.
Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til poteter og en til grønnsaker. Dekk til kjelene med lokk, da koker vannet raskere. Finn frem alle ingrediensene, en stekepanne, skjærefjøl, skreller og kniv.
Ha potetene direkte i potetkjelen og la de småkoke til resten er klart.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt av omtrent 5 cm nederst på aspargesene. Kok gulrøttene i 3–4 minutter. Kok aspargesene i 1–3 minutter sammen med gulrøttene. Hell av vannet (se tips).
Varm opp en stekepanne til medium varme og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden. Snu den, ha i smør og la fisken steke i 3–4 minutter til. Øs smøret over fiskestykkene. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen drømmelett og tzatzikikrydder. Del sitron i båter.
Server pannestekt laks med asparges, sitron i båter og tzatzikirømme.
God middag!