Torskefilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør
15-20
Laktosefri

Torskefilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør

Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt i en smørsaus. Denne retten er en sunn og spennende fiskerett for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte småpoteter

småpoteter
Småpoteter
300 g

Torskefilet

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Ponzusmør

ingefær
Ingefær
1 bit
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss

Smørdampet kål med bacon og eple

norsk eple
Norsk eple
1 stk
delt kinakål
Delt kinakål
200 g
bacon
Bacon
150 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 575 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ha litt finhakket persille eller gressløk i ponzusmøret.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte småpoteter: Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
  3. Torskefilet: Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Ponzusmør: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. La ponzusmøret stå på lav varme frem til servering. 
  5. Smørdampet kål med bacon og eple: Kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen og ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet.
  6. God middag!