15-20
Laktosefri
Torskefilet med smørdampet kål og bacon, eple og ponzusmør
Ponzusaus er en en litt syrligere soyasaus som passer godt i en smørsaus. Denne retten er en sunn og spennende fiskerett for hele familien.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- smør
- vann
- salt
- pepper
- olje
Ovnsbakte småpoteter
Småpoteter
300 g
Torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g
Ponzusmør
Ingefær
1 bit
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Smør (Melk)
2–3 ss
Smørdampet kål med bacon og eple
Norsk eple
1 stk
Delt kinakål
200 g
Bacon
150 g
Vann
½ dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 575 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ha litt finhakket persille eller gressløk i ponzusmøret.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakte småpoteter: Fordel potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Torskefilet: Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med litt salt. Stek fisken i ovnen de siste 8–12 minuttene av potetenes steketid, eller til fisken er gjennomstekt og flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Ponzusmør: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i 2–3 ss smør. Kok smøret i omtrent 4 minutter, eller til det er nøttebrunt. Tilsett ponzusausen, og smak til med ingefæren. La ponzusmøret stå på lav varme frem til servering.
- Smørdampet kål med bacon og eple: Kutt eplet i båter og kinakålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i 2–3 minutter, til det er gyllent. Tilsett kålen og ½ dl vann, 1 ss smør og litt salt. La det dampe i 2–3 minutter, og vend litt rundt på kålen underveis. Ha i eplebåtene det siste minuttet.
- God middag!