Vegetar
Hvit pizza med garam masala-krydret blomkål, salte nøtter og myntedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Blomkål og nøtter er kanskje utradisjonell topping, men smaker utrolig godt på denne vegetariske pizzaen.
Blomkål og nøtter er kanskje utradisjonell topping, men smaker utrolig godt på denne vegetariske pizzaen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Cashewnøtter·
- Peanøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Blomkål
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
Lett crème fraîche
150 g
Olje
2 ss
Mynte
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Lime
1 stk
Olje
⅓ dl
Nøttemiks
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1139 kcal
- Fett:
- 67 g
- Karbohydrater:
- 103 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server eventuelle rester av crème fraîchen til pizzaen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt blomkålen i buketter. Bland garam masala-krydderet med 2 ss olje. Gni inn blomkålen med olje- og krydderblandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek blomkålen i 3–4 minutter, eller til den er lett gyllen.
, fortsettelse: Legg pizzabunnene på et stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen utover bunnene. Topp pizzaene med blomkålen, og krydre med litt salt og pepper. Stek pizzaene i stekeovnen i 6–8 minutter.
Skyll, tørk og grovhakk mynten. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to. Ha mynten, hvitløken, chilien og ⅓ dl olje i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med saften fra limen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en serveringsskål, og strø over litt salt.
Kutt pizzaene i stykker. Drypp litt av myntedressingen over pizzaene, og topp med de salte nøttene.
God middag!