Hvit pizza med garam masala-krydret blomkål, salte nøtter og myntedressing
Vegetar

Hvit pizza med garam masala-krydret blomkål, salte nøtter og myntedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Blomkål og nøtter er kanskje utradisjonell topping, men smaker utrolig godt på denne vegetariske pizzaen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Blomkål
1 stk
Garam masala-krydder
1 pakke
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Olje
2 ss
Mynte
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Lime
1 stk
Olje
⅓ dl
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Cashewnøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1139 kcal
Fett:
67 g
Karbohydrater:
103 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server eventuelle rester av crème fraîchen til pizzaen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll og kutt blomkålen i buketter. Bland garam masala-krydderet med 2 ss olje. Gni inn blomkålen med olje- og krydderblandingen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek blomkålen i 3–4 minutter, eller til den er lett gyllen. 
, fortsettelse: Legg pizzabunnene på et stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîchen utover bunnene. Topp pizzaene med blomkålen, og krydre med litt salt og pepper. Stek pizzaene i stekeovnen i 6–8 minutter. 
 Skyll, tørk og grovhakk mynten. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to. Ha mynten, hvitløken, chilien og ⅓ dl olje i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Smak til med saften fra limen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek nøttene i 2–3 minutter. Ha nøttene over i en serveringsskål, og strø over litt salt.
 Kutt pizzaene i stykker. Drypp litt av myntedressingen over pizzaene, og topp med de salte nøttene.
God middag!