Spezzatino di manzo – Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter
30-45
Laktosefri

Spezzatino di manzo – Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter

En deilig og varmende gryte full av italienske smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.

Ingredienser

Allergener
  • Bygg,
  • havre,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • vann
  • rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper

Italiensk storfegryte

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
bakepotet
Bakepotet
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
bladpersille
Bladpersille
½ bunt
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
grønne linser
Grønne linser
125 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
storfeknoke sous vide
Storfeknoke sous vide
325 g
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss

Bagetter

grove bagetter
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
½ pakke

Topping

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 879 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 111 g
  • Protein 57 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Eddiken kan byttes ut med en skvett rødvin, hvis du har det på lur. Server litt god olivenolje til bagettene.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Italiensk storfegryte, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene, løken og bakepoteten i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
  3. Italiensk storfegryte: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og persillestilkene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet. 
  4. Italiensk storfegryte, fortsettelse: Ha i de grønne linsene, de hakkede tomatene, oksebuljongen, 5 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter rører du inn storfeknoken og kraften fra pakken, og koker det hele videre i omtrent 5 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper. 
  5. Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver på langs før servering. 
  6. Topping: Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.