30-45
Laktosefri
Spezzatino di manzo – Italiensk storfegryte med grønne linser, persille og grove bagetter
En deilig og varmende gryte full av italienske smaker og mørkokt storfeknokekjøtt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Bygg,
- havre,
- hvete,
- rug
Basisvarer
- vann
- rødvinseddik
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Italiensk storfegryte
Gulrøtter
2 stk
Gul løk
1 stk
Bakepotet
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Basilikum og oregano
1 pakke
Grønne linser
125 g
Hakkede tomater
1 boks
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke sous vide
325 g
Vann
5 dl
Rødvinseddik
2 ss
Bagetter
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
½ pakke
Topping
Bladpersille
½ bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 111 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Eddiken kan byttes ut med en skvett rødvin, hvis du har det på lur. Server litt god olivenolje til bagettene.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Italiensk storfegryte, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene, løken og bakepoteten i grove terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll bladpersillen, og sorter bladene og stilkene hver for seg. Kutt persillestilkene i mindre biter.
- Italiensk storfegryte: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene og persillestilkene i 4–5 minutter, til de får litt farge. Krydre med salt, pepper og basilikum- og oreganokrydderet.
- Italiensk storfegryte, fortsettelse: Ha i de grønne linsene, de hakkede tomatene, oksebuljongen, 5 dl vann og 2 ss rødvinseddik (se tips). Kok opp, og la gryten småkoke på middels lav varme i omtrent 20 minutter. Etter 20 minutter rører du inn storfeknoken og kraften fra pakken, og koker det hele videre i omtrent 5 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
- Bagetter: Tilbered bagettene som anvist på pakken. Del bagettene i skiver på langs før servering.
- Topping: Finhakk resten av bladpersillen. Topp retten med bladpersillen og litt olivenolje ved servering.