Hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter og brokkoli
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann eller melk
Søtpotet
2 stk
Paprikakrydder
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Karbonadedeig
300 g
Sjalottløk
1 stk
Egg
1 stk
Vann eller melk
½ dl
Panko
½ pakke
Paprikakrydder
¼ pakke
Salt
½ ts
Brokkoli
½-1 stk
Squash
½–1 stk
Kryddersmør
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når du skal forme kjøttbollene kan du bruke hendene eller to teskjeer. Ha gjerne litt vann på hendene eller skjeene så slipper kjøttbollene lettere.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Vask søtpotetene godt. Del dem i skiver med 1 cm tykkelse. Legg skivene over på et stekebrett og vend inn paprikapulver og olje. Bak søtpotetskivene i 20–25 minutter. Du kan skrelle søtpotetene før du skjærer dem i skiver, om du vil det.
Finhakk sjalottløk. Bland sammen karbonadedeig, sjalottløk, egg, vann/melk, panko, paprikakrydder og salt. Form kjøttboller på størrelse med golfballer. Stek kjøttbollene gylne på alle sider i en stekepanne med olje. Ha kjøttbollene over i en ildfast form og stek kjøttbollene ferdig i ovnen, dette tar 6-8 minutter avhengig av hvor godt kjøttbollene er brunet.
Del brokkoli i små buketter. Skrell stilken og del den i staver. Kutt squash i staver. Bruk samme stekepannen som du stekte kjøttboller i. Tilsett litt mer olje og stek grønnsakene på middels varme til de er møre. Tilsett kryddersmør og la det smelte. smak til med soyasaus.
Server hjemmelagde kjøttboller med krydderbakte søtpoteter, stekte grønnsaker og soyasmør.
God middag!