Kyllingsalat med asparges, nøtter og urte- og sitrondressing
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Peanøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Evt. honning
- salt
- solsikke-/rapsolje
Asparges
1 bunt
Romanosalat
½–1 stk
Tomat
2 stk
Rødløk
½ stk
Nøttemiks
1 pakke
Prinsessefilet av kylling
350 g
Salt
Hvitløk
½ fedd
Potetkrydder
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Lettrømme
1 pakke
Potetkrydder
¼–½ pakke
Sitronsaft- og skall
1 ss
Salt
Evt. honning
½–1 ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist nøttemiksen lett gylden i en tørr stekepanne, da får du fram de gode smakene. Kyllingkjøttet kan også grilles. For å få litt mer sødme i timianyoghurten, kan du tilsette ½ ts honning. Tilsett gjerne ristede kjerner som solsikke-, gresskar- eller pinjekjerner i denne retten.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft eller fyr opp grillen. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til asparges.
Kutt av den nederste delen av aspargesene, ca 5 cm. Del så i i 3 biter. Kok aspargesene i omtrent 1-3 minutter, litt avhengig av tykkelsen. Hell av vannet og skyll i iskaldt vann.
Skyll og tørk salaten. Riv eller kutt den i passende biter.
Del tomatene i skiver. Skjær rødløk i tynne strimler. Bland grønnsakene sammen med salaten i en stor salatbolle eller på et stort fat.
Krydre kyllingkjøttet med kryddermiks, litt salt og pepper. Knus hvitløksfeddet. Varm opp en stekepanne med olje til medium pluss varme. Stek kyllingen sammen med knust hvitløk i 3–5 minutter. Stek gjerne i to omganger og få en god bruning på kyllingen. La kyllingen hvile i 5 minutter.
Smak til lettrømme med urtekrydder, sitronsaft, finrevet sitronskall, salt og pepper (se tips).
Tilsett kyllingkjøttet i salaten og server urtedressing og nøttemiks ved siden av. Server gjerne grovt brød til.
God middag!