Røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli

Røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Brokkoli
1 stk
Gulrot
1 stk
Vann
2 dl
Oksebuljong
1 pakke
Lys sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Grov sennep
1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Røkt svinekam uten ben
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
Salt
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt sitronsaft.

Kok potetene i en kjele med vann(ha i litt ekstra vann til grønnsakene senere i oppskriften) i ca 20-25 minutter.
Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver.
Kok opp vann sammen med oksebuljongen, den lyse sennepen og den grove sennepen. Ha i matfløten når det koker, la det koke opp igjen og la det småkoke i ca 3-4 minutter. Smak til med litt salt og pepper. Rør masisstivelsen ut i 3-4 ss vann. Tilsett maisstivelsen under omrøring mens sausen koker til ønsket tykkelse. Hold varm frem til servering.
Kok brokkolien og gulrøttene sammen med potetene de siste 3-4 minuttene av koketiden.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek svinekjøttet i ca 2-3 minutter på hver side. Ha i smør det siste minuttet av steketiden.
Server røkt svinekam med sennepsaus, potet og brokkoli.
God middag!