Kyllingbryst med pasta i tomatsaus og grønn salat

Kyllingbryst med pasta i tomatsaus og grønn salat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Evt. sukker
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpesto
1 pakke
(Egg, Laktose)
Vann
2 dl
Evt. sukker
1-2 ts
Pepper
Pasta
1 pakke
(Gluten)
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Brokkoli
½–1 stk
Kyllingbryst
1 pakke
Salt
Pepper
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Tobladssalat
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har frisk basilikum så er det godt på pastaen. Ha gjerne litt olivenolje og balsamico på salaten.

Finhakk rødløk. Fres løk i en gryte med litt olje til løken er blank. Tilsett hakkede tomater, vann og tomatpesto. La alt putre i omtrent 10 minutter. Smak til tomatsausen med sukker og pepper.
Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 13 minutter. Tilsett brokkoli når det er 5 minutter igjen av koketiden. Hell av vannet og vend inn olivenolje eller smør.
Krydre kyllingbrystene med eventuelt salt og pepper. Stek dem i en panne med olje i 2 minutter på hver side i en middels varm stekepanne til de er gylne. Etterstek dem deretter på lav varme under lokk i 5–10 minutter til de er gjennomstekte. Tilsett smør mot slutten av steketiden. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver.
Skyll salaten og ha den i en bolle. Del cherrytomatene i to og ha dem i salaten.
Server kyllingfilet med pasta, tomatsaus, brokkoli og salat. Riv grana padano over ved servering.
God middag!