Laks bakt med hoisinsaus, tomater og brokkolipuré
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- salt
- smør
Sous vide-poteter
1 pakke
Salt
Laksefilet
325 g
Tomater
2 stk
Hoisinsaus
1 beger
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Brokkoli
1 stk
Seterrømme
1 pakke
Smør
1–2 ss
Salt
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smør gjerne litt god sennep på fisken, før den bakes. Kutt bort det ytterste laget på brokkolistilken, det er trevlete og smaker ikke så godt. Selve stilken er kjempegod, og kan minne litt om asparges og bør alltid brukes! Kjør puréen helt fin eller behold den litt grovere. Litt finrevet muskatnøtt tar pureen til nye høyder.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til brokkoli og en til å varme varme potetene i. Finn fram alle ingrediensene. Finn fram en stor ildfast form, en kniv og en skjærefjøl.
Legg potetene direkte i det kokende vannet og skru ned til lavere varme. De skal bare gjennomvarmes og trenger ikke å koke. Hell av vannet før servering.
Skyll fisken i kaldt vann. Del tomater i grove terninger. Legg fisk og tomater i en stor ildfast form. Ha hoisinsaus, sitronsaft og smør over fisken. Krydre eventuelt med litt grovkvernet pepper. Bak fisken i omtrent 10-12 minutter.
Kutt brokkolien i buketter og stilken i terninger (se tips). Kok brokkolien mør, men la den beholde den flotte grønnfargen. Det tar omtrent 4–5 minutter.
Kjør brokkolien sammen i en blender eller med en stavmikser til du har ønsket konsistens (se tips). Spe med seterrømme og smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft (se tips).
Server soyabakt laks med poteter, brokkolipuré og sjyen fra formen.
God middag!