Laksebowl med sommergrønnsaker og chilimajones

Laksebowl med sommergrønnsaker og chilimajones

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Vårløk
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Gulrøtter
1/3 pakke
Koriander
1 bunt
Sitron i båter
½ stk
Chilimajones
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sesam- og chilisaus
1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø)
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.

Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt vårløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Kutt agurk og gulrot i strimler, bruk eventuelt mandolin eller et rivjern. Skyll koriander og rist av vannet. Del sitron i båter og legg grønnsakene på et fat. Jeg foretrekker å bruke fat fremfor en bolle til denne retten, slik at de rundt bordet enkelt kan sette sammen sin egen salat.
Skyll fisken i kaldt vann. Tørk av og kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper. Legg fisken over på en tallerken.
Server laksebowl med kokt ris, sommergrønnsaker, chilimajones og sesam- og chilisaus.
God middag!