Laksebowl med sommergrønnsaker og chilimajones
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
150 g
Vann
Litt salt
Vårløk
1 pakke
Agurk
½–1 stk
Cherrytomater
1 pakke
Gulrøtter
1/3 pakke
Koriander
1 bunt
Sitron i båter
½ stk
Chilimajones
1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Laksefilet
325 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker og fisk kan også wokes raskt og serveres som en varmrett med ris ved siden av. Liker du det sterkt, bruk gjerne mer chili i retten. Fersk chili eller en chilisaus passer godt til.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt vårløk i tynne skiver og cherrytomater i to. Kutt agurk og gulrot i strimler, bruk eventuelt mandolin eller et rivjern. Skyll koriander og rist av vannet. Del sitron i båter og legg grønnsakene på et fat. Jeg foretrekker å bruke fat fremfor en bolle til denne retten, slik at de rundt bordet enkelt kan sette sammen sin egen salat.
Skyll fisken i kaldt vann. Tørk av og kutt fisken i terninger. Varm opp en stekepanne og stek laksebitene raskt i litt olje, slik at de får en stekeskorpe, men fortsatt er rosa i kjernen. Krydre med salt og pepper. Legg fisken over på en tallerken.
Server laksebowl med kokt ris, sommergrønnsaker, chilimajones og sesam- og chilisaus.
God middag!