Sprø kylling med grønnsaksris og rømmedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Squash
½-1 stk
Rød paprika
½ stk
Karri
½–1 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Crispy kylling
300 g
Lettrømme
1 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Finn frem et stekebrett og legg på bakepapir. Legg kyllingen på stekebrettet og få hjelp av en voksen til å sette brettet i ovnen. Mens kyllingen steker, ha lettrømmen i en skål og rør inn potetkrydderet.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok ris etter anvisning på pakken.
Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i omtrent 15 minutter, til den er sprø og gjennomstekt.
Skjær gulrot, squash og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Varm opp en stekepanne med olje til høy varme, og stek grønnsakene i 4–5 minutter. Ha i karri det siste minuttet av steketiden.
Vend grønnsakene inn i risen når den er ferdigkokt. La kjelen stå på lav varme frem til servering. Eventuelt kan du servere ris og grønnsaker hver for seg.
Bland lettrømme og potetkrydder.
Server sprø kylling med grønnsaksris og rømmedressing.
God middag!