Indrefilet av svin med honningglaserte gulrøtter og sennepssaus
Glutenfri

Indrefilet av svin

med honningglaserte gulrøtter og sennepssaus
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Indrefileten er det fineste kjøttstykket. Disse deilige honningglaserte gulrøttene passer perfekt til saftig svinekjøtt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Marinert indrefilet av svin
300 g
Gulrøtter
400 g
Honning
1 pakke
Smør
½ ss
(Melk)
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Grov sennep
½–1 glass
(Sulfitt, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
627 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
64 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stikk et steketermometer i kjøttet, og stek det til det har 68 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile i minst 5 minutter. Ønsker du å korte ned på steketiden, kan du skjære kjøttet i stykker, og steke det ferdig i pannen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Grovhakk hvitløken. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 14–16 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok dem i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med honningen og ½ ss smør. Stek gulrøttene på middels varme i 2–3 minutter. Rør om underveis.
 Ha bechamelsausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med sennepen.
God middag!