Stekt kjøttpudding med fløtegratinerte poteter og romanesco
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Fløtepoteter
1 pakke
Revet mozzarella
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Romanesco
½–1 stk
Rød paprika
½ stk
Gul paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Smør
1 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Kjøttpudding
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag er romanescoen din oppgave. Del romanescoen i to så den ligger støtt og skjær av stilken. Skrell stilken og del den i biter. (PS: stilken er like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak da vel!) Del resten av brokkolien i små buketter.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Ha fløtepoteter i en ildfast form, dryss over revet ost og sett formen i ovnen. Stek potetene til de er gjennomvarme og osten er gyllen. Dette tar omtrent 12–15 minutter.
Hakk hvitløken og kutt romanesco i små buketter. Skrell stilken og kutt den i biter. Kutt paprika i store terninger. Varm opp stekepannen på nytt og tilsett olje. Stek hvitløk og romanesco på middels varme i 6–8 minutter. Tilsett paprika og la det hele steke i 2–3 minutter, til grønnsakene er møre. Vend inn smør til slutt og smak til med pepper om ønskelig.
Kutt kjøttpuddingen i skiver à 1 cm. Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttpuddingen på begge sider til den er gyllen. Ta kjøttpuddingen ut av pannen og hold den varm frem til servering.
Server stekt kjøttpudding med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og rørte tyttebær.
I varmen er det viktig at vi får i oss nok væske. Bytt ut saft og brus, som inneholder mye sukker, med isvann. Ha frukt og bær i vannet for å gjøre det litt spennende. Bruk for eksempel, appelsin, sitron, vannmelon, agurk, bringebær, jordbær.
Har du sett denne fantastiske grønnsaken før? Romanesco er en grønnsak i kålfamilien og er en krysning av blomkål og brokkoli. Er den ikke fin? Ser du at hver liten bukett ligner på den store romanescoen? I geometrien kalles dette for en fraktal. Det betyr at den har samme struktur og mønster uansett størrelse. Men den er ikke bare fascinerende å se på. Den inneholde også vitamin-K. Dette vitaminet hjelper blodet til å stivne og lage skorpe når du har slått deg og fått skrubbsår på knærne.
God middag!