Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
Poteter
700 g
Spisskål
1 stk
Gulrot
3 stk
Salt
Smør
3 ss
Brun saus
500 g
Salt
Tyttebærsyltetøy
1 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Få hjelp av en voksen til å dele kålen i to. Legg den på skjærebrettet med snittsiden ned slik at den ligger støtt. Del kålen i båter.
Sett over poteter til koking og kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Varm kjøttbollene i en stekepanne.
Vask og skrell gulrøttene, og del dem i staver. Del spisskålen i båter. Finn frem en vid kjele, ha i vann til det dekker bunnen og tilsett 2 spiseskjeer smør. Damp gulrøttene under lokk i omtrent 10 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av koketiden, tilsett spisskålen. Sil av vannet og vend inn litt smør. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen i en kjele og varm forsiktig opp. Ønsker du en mer karakteristisk saus, kan du tilsette noen skiver brunost.
Server kjøttboller med dampede grønnsaker, poteter, saus og tyttebær syltetøy.
«KÅL» Kålen er en av våre viktigste grønnsaker. Den har blitt dyrket i Norge siden 1600 tallet. Kålen inneholder antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å holde deg frisk. Når kålen er rå smaker den bittert, når den er kokt er den mer søt. Ta en smak både før og etter at den er kokt. Er det noe forskjell? Hvem likte du best?
God middag!