Kjøttboller med spisskål og poteter

Kjøttboller med spisskål og poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Salt
    • smør
    Poteter
    700 g
    Spisskål
    1 stk
    Gulrot
    3 stk
    Salt
    Smør
    3 ss
    Brun saus
    500 g
    Salt
    Tyttebærsyltetøy
    1 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Få hjelp av en voksen til å dele kålen i to. Legg den på skjærebrettet med snittsiden ned slik at den ligger støtt. Del kålen i båter.

    Sett over poteter til koking og kok potetene møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
    Varm kjøttbollene i en stekepanne.
    Vask og skrell gulrøttene, og del dem i staver. Del spisskålen i båter. Finn frem en vid kjele, ha i vann til det dekker bunnen og tilsett 2 spiseskjeer smør. Damp gulrøttene under lokk i omtrent 10 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av koketiden, tilsett spisskålen. Sil av vannet og vend inn litt smør. Smak til med salt og pepper.
    Ha sausen i en kjele og varm forsiktig opp. Ønsker du en mer karakteristisk saus, kan du tilsette noen skiver brunost.
    Server kjøttboller med dampede grønnsaker, poteter, saus og tyttebær syltetøy.
    «KÅL» Kålen er en av våre viktigste grønnsaker. Den har blitt dyrket i Norge siden 1600 tallet. Kålen inneholder antioksidanter. Antioksidanter hjelper til med å holde deg frisk. Når kålen er rå smaker den bittert, når den er kokt er den mer søt. Ta en smak både før og etter at den er kokt. Er det noe forskjell? Hvem likte du best?
    God middag!