Kylling i tomatsaus med ovnsbakte poteter og grønnsaker

Kylling i tomatsaus med ovnsbakte poteter og grønnsaker

4 (145)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllingoverlår
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Salt
Vann
1 dl
Hakkede tomater
1 boks
Poteter
400 g
Gulrøtter
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Chiliflak
½ pakke
Salt
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne kyllingen for seg selv om du ønsker det. Pass på; chiliflakes er sterkt, så bruk det etter smak.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ha kyllingen i en ildfast form, ha på olje og sitruskrydder, og gni det godt inn i kyllingen. Ha på hakkede tomater og vann. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter. Vend om et par ganger underveis.
Del poteter i terninger. Skrell gulrøttene og del dem i staver. Del brokkolien i buketter. Skrell stilken og skjær den i terninger.
Ha potet og gulrot i en ildfast form. Ha på olje, chiliflakes, salt og pepper. Vend alt godt sammen. Sett formen i ovnen og stek potet og gulrot alene i 15 minutter. Bland så inn brokkoli og stek videre i 10 minutter. Vend om på grønnsakene underveis i stekingen.
Server tomatbakt kylling med ovnsbakte poteter og grønnsaker.
God middag!