Karbonader med stekt løk, knutekål og sjysaus
4.12 (143)
Under 30 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Knutekål
1 stk
Gul løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Sjysaus
1 pakke
Karbonader
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en god sennep, HP-saus eller worcestersaus, passer det godt å smake til sjysausen med dette. Varm sjysausen i en kjele for seg selv om du ikke vil blande den i løken.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Skrell og del knutekål i terninger. La den koke med potetene de siste 4–5 minuttene av koketiden.
Ha karbonadene på et stekebrett. Sett brettet i ovnen og la karbonadene bli gjennomvarme. Det tar omtrent 15–20 minutter. Snu karbonadene en gang underveis.
Del løk i centimeter tykke skiver. Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olje og løk, legg over et lokk og la det steke på lav varme i 3–4 minutter. Rør om et par ganger underveis. Sett ned temperaturen, tilsett smør og la det stå og steke på medium varme under lokk i 5–6 minutter. Ha sjysausen i kjelen og varm den forsiktig opp.
Server karbonader med sjysaus, stekt løk, poteter og knutekål.
God middag!