Pølseblekksprut med potetmos og bakte beter

Pølseblekksprut med potetmos og bakte beter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Rødbete
1 stk
Polkabete
1 stk
Gulrøtter
1/3 pakke
Kinesisk hvitløk
½ stk
Balsamicoeddik
3 ss
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
3 ss
Bladpersille
½-1 pakke
Potetmos
1 pakke
(Laktose)
Jægerpølse
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Ta frem skjærebrett, kniv og en skreller. Skrell rødbeten og polkabeten. Del dem i to så de ligger støtt på skjærebrettet. Kutt hver del i seks biter. Ha betene i en ildfast form med gulrot og løk.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til potetmos.
Skrell beter og gulrøtter. Rødbetene inneholder mye farge, så bruk forkle og eventuelt plasthansker for å unngå flekker og rosa fingre. Del betene i tynne båter og gulrøttene i staver. Hakk hvitløk og persille. Ha beter, gulrøtter og hvitløk i en ildfast form. Vend inn balsamicoeddik (kan sløyfes) og olje. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Når det gjenstår 5 minutter av steketiden, ha på smør og hakket persille.
Legg posen med potetmos i kjelen med vann og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Del pølsene i fire på langs, men bare nesten til toppen. Pølsene skal henge sammen øverst og ha fire «ben». Stek pølsene i olje til de er gylne på alle sider. Pølsene kan selvfølgelig stekes hele om du foretrekker det.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat.
Server pølseblekksprut med potetmos og bakte grønnsaker.
Rødbeten er en plante som har vært dyrket i Europa i flere tusen år. Rødbeten inneholder masse fargestoff, og i gamle dager farget man ull med saften fra rødbeter. Ble du kanskje rosa på fingrene da du kuttet den? Når du baker rødbeten i ovnen, blir den deilig søt og enkel å like selv for barn.
Gi barna enkle valg. "Vil du ha gulrot eller brokkoli?" Barn behøver ikke å spise fire forskjellige grønnsaker til middag hver dag så lenge det er variasjon i kostholdet. Det viktigste er at barna venner seg til ulike sorter grønnsaker. De kommer til å spise mer etter hvert som de vokser til.
God middag!