Stekt laks med blomkål og stekte poteter

Stekt laks med blomkål og stekte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Blomkål
1 stk
Laksefilet
350 g
(Fisk)
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om du vil spare tid, kan du koke potetene til rett 3 og 4 på samme dag. Da kan du enten dampe dem opp eller steke dem i en stekepanne den andre dagen du skal servere poteter.

Sett ovnen på 210 grader varmluft og sett over en kjele med vann til blomkål.
Del potetene i båter og fordel dem på et stekebrett. Vend inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Ønsker du mindre jobb med potetene, kan du koke dem isteden (se tips).
Del blomkål i små buketter og tilsett dem i det kokende vannet. La bukettene koke i 4–6 minutter til de er møre. La dem dampe seg litt tørre i kjelen før servering.
Varm opp en stekepanne. Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek den i olje. Den blir best med en litt bløt kjerne. Om den stekes for lenge, kan den fort bli tørr.
Server stekt laks med poteter, rømme og blomkål.
God middag!