Laktosefri
Laksewok
med eggenudler, grønnkål, paprika og soya- og ingerfærglazeNy oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Wokking er en effektiv og sunn måte å tilberede smakfulle retter på. Kos deg med saftig laksedeig og friske grønnsaker i en smakfull soya- og ingefærsaus.
Wokking er en effektiv og sunn måte å tilberede smakfulle retter på. Kos deg med saftig laksedeig og friske grønnsaker i en smakfull soya- og ingefærsaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Eggnudler
125 g
Rød paprika
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Kvernet laksefilet
300 g
Grønnkål
100 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Vann
½ dl
Lime
1 stk
Peanøtter
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 715 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Unngå nøtter til barn under tre år, da nøttene lett kan sette seg i halsen.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Skyll og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt gulrøttene i strimler.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek laksedeigen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen. Hakk opp laksedeigen med en stekespade, og krydre med litt salt og pepper. Legg laksedeigen over på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen, og wokk paprikaen, gulrøttene og grønnkålen i 2–3 minutter. Ha laksedeigen tilbake i stekepannen, og vend inn soya- og ingefærsausen og ½ dl vann. La woken småkoke på middels varme i 2–3 minutter, til den er gjennomvarm.
Sil vannet av de ferdigkokte nudlene, og skyll dem raskt i kaldt vann.
Kutt limen i båter. Server limebåtene til retten, og dryss over peanøttene.
God middag!