Helstekt svinefilet med sauterte grønnsaker og rødvinssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Sitrongress- og timianmarinert ytrefilet av svin
400 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Villrisblanding
125 g
Litt salt
Squash
1 stk
Rødløk
1 stk
Sjampinjong
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Urtemiks
1 pakke
Salt
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har et steketermometer, sett det i kjøttet der det er på sitt tykkeste. Stek kjøttet i ovnen til det har en kjernetemperatur på 64 grader. La det hvile seg opp til 68–70 grader før du deler det i fine skiver.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og ha i olje. Brun av kjøttet i 1–2 minutter på hver side. Avslutt med å ha i smør som du øser over kjøttet. Legg kjøttet over i en ildfast form og stek det videre i ovnen i 15–20 minutter (se tips). La kjøttet hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i fine skiver.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Kutt squash i to på langs og så videre i skiver. Kutt rødløk i små båter og sjampinjong i fire. Skyll, tørk og finhakk gressløk.
Stek squash, rødløk og sjampinjong i 4–5 minutter i en stekepanne med olje. Krydre med urtemiks, salt og pepper.
Kok opp rødvinssaus under omrøring.
Server helstekt svinefilet med sauterte grønnsaker, villris og rødvinssaus.
God middag!