Helgerett: Andebryst med potet- og sellerimos, grønnkål, epler og rødvinsaus

Helgerett: Andebryst med potet- og sellerimos, grønnkål, epler og rødvinsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Potet- og selleripuré
500 g
(Selleri, Melk, Laktose)
Salt
Andebryst
1 g
Salt
Salsicciapølser
300 g
(Egg)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Grønnkål
100 g
Eple
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Vann
½ dl
Rødvinssaus
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak gjerne til rødvinssausen med litt rødvin - kanskje du har tenkt å ta deg et glass til middagen?

Ta andebrystene ut av kjøleskapet. Snitt igjennom fettet med en skarp kniv, men vær forsiktig så du ikke snitter dypt i kjøttet. Lag rutemønster på omtrent en centimeter x en centimeter. Gni anda godt inn med salt og pepper på både fettsiden og på kjøttsiden. La brystene ligge og temperere en liten stund.
Kok opp en kjele med vann, og ha i posene med potet- og sellerimos. La dem småkoke i 10–15 minutter. Bruk en kjøkkenklype når du skal ta posene ut av vannet, klipp av et hjørne og ha mosen forsiktig over i en serveringsskål.
Legg andebrystene med fettsiden ned i en stekepanne og sett platen på middels temperatur. La fettet bli skikkelig sprøtt før du skrur opp temperaturen og bruner andebrystene på andre siden. Steketiden er ca 11–12 min på skinnsiden og 1–2 minutter på kjøttsiden. Nå skal andebrystene være prefekt rosa. La brystene hvile et lunt sted i minimum 10 minutter. Ta vare på fettet i pannen.
Ha rødvinssausen i en liten kjele og kok opp.
Vask og rens grønnkålen og tørk den godt. Del eplet i terninger. Varm opp stekepannen med andefettet, ha i grønnkålen og stek den 1 minutt før du tilsetter vann. La vannet koke ut til grønnkålen begynner å falle sammen. Tilsett epleterningene og la dem frese med et lite minutt. Smak til med salt og pepper, og ha det hele over på et serveringsfat.
Vask stekepannen og stek salsicciapølser i olje på medium varme i 4–5 minutter på hver side.
Server andebryst med potet- og sellerimos, salsicciapølser og stekt grønnkål med epler og rødvinsaus.
God middag!