Pannestekt lyr med ovnsbakte grønnsaker og smørsaus
15-20
Glutenfri

Pannestekt lyr med ovnsbakte grønnsaker og smørsaus

Saftig lyr som pannestekes i smør med møre, ovnsbakte poteter, brokkoli, gulrøtter og rødløk til, gjør dette til et godt og sunt måltid.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte poteter og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk

Smørsaus

smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
1 pakke

Pannestekt lyr

lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 670 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 46 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil gjøre denne retten enda enklere, kan du krydre fisken med salt og pepper og legge den på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte poteter og grønnsaker: Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Kutt brokkolien i buketter. Fordel potetene, gulrøttene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er møre. Legg brokkolien på stekebrettet når grønnsakene har stekt i 10 minutter.
  3. Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  4. Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 2 ss smør mot slutten av steketiden.
  5. God middag!