Indrefilet av svin med sopprisotto og bakte cherrytomater
Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje eller smør
- vann
Marinert indrefilet av svin
300 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Risottoris
150 g
Hvit matvin 0 %
1 flaske
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
5–6 dl
Smør
1 ss
Grana Padano
1 stk
Salt
Aromasopp
½ pakke
Sukkererter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje eller smør
1 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett inn et steketermometer om du har, og stek kjøttet til det har 64 grader i kjernetemperatur. La kjøttet hvile seg opp til 68–70 grader. En risotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den. Du kan også bake cherrytomatene på grillen i folie.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Stek eller grill det i 2 minutter på hver side. Legg det over i en ildfast form eller over indirekte varme på grillen, og la det steke i 15–18 minutter (se tips). La cherrytomatene steke med sammen med kjøttet. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5–10 minutter. Del det opp i fine skiver ved servering.
Finhakk sjalottløk og del all soppen i båter. Halvparten av soppen skal brukes i risottoen og resten stekes sammen med sukkererter.
Stek sjalottløken og aromasopp i skiver blank i en kjele med olje. Tilsett risottoris og la den steke med i 1–2 minutter. Ha i hvitvin og la den reduseres til omtrent halvparten. Tilsett så grønnsaksbuljong og vann, og kok opp. La risottoen småkoke i omtrent 15–18 minutter. Rør om innimellom.
Mot slutten av koketiden på risottoen vender du inn litt smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Juster med litt vann om den blir for tørr (se tips).
Varm opp en stekepanne og ha i olje. Stek først soppen lett gyllen. Tilsett sukkerertene og stek dem i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Server indrefilet av svin med sopprisotto, stekte grønnsaker og bakte cherrytomater.
God middag!